Πεμ 27 Ιουν 2024

Ανοιχτή εκδήλωση του προγράμματος DiverCity

άλλο

Το urbana lab σας προσκαλεί στην Ανοιχτή εκδήλωση του προγράμματος DiverCity, αυτή την Πέμπτη 27 Ιουνίου, μεταξύ 6-8:30 μμ, στο Ρομάντσο.
Ελάτε να μιλήσουμε για τα βιώματα των γυναικών στις σύγχρονες πόλεις και τον ρόλο τους στο πώς οι γειτονιές και οι πόλεις σχεδιάζονται!
Save the date:

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024


6.00 - 8.30 μμ

Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα)


Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας Δήμου Αθηναίων, κα Μαρία Στρατηγάκη. Έπειτα, θα παρουσιαστούν οι σκοποί και τα αποτελέσματα του προγράμματος από τις 4 ομάδες που το υλοποίησαν στην Ευρώπη, όπως κατέγραψαν τις δράσεις τους σε συλλογικό οδηγό. Στη συνέχεια, θα μιλήσουν εκπρόσωποι των ομάδων Διοτίμα, Kæna, Stipo και Genderhood, καθώς και εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων. Τρεις από τις συμμετέχουσες στις δράσεις της URBANA, οι Νικολέτα Μαντεργκόνα, Άννα Μάνιου και Μαρία Καραντουμάνη θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και θα ακολουθήσει διαδραστικός διάλογος με το κοινό.

Σας περιμένουμε!

_______________________
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “DiverCity” υλοποιήθηκε σε τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο) με στόχο την ενδυνάμωση νέων ατόμων, κυρίως κοριτσιών και γυναικών, ως προς τη συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων της πόλης τους. Η ανοιχτή εκδήλωση του προγράμματος υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.