Πεμ 11 Ιουλ 2024

CARE PROJECT – Τελική Εκδήλωση Έργου

προβολή

Community-Based Primary Prevention of GBV in Greece and Italy – CARE 

Το CARE είναι ένα ευρωπαϊκό έργο διάρκειας 18 μηνών, το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα και την Ιταλία, με κύριο στόχο την κοινοτική προσέγγιση για την πρωτογενή πρόληψη της έμφυλης βίας. Το CARE ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023 και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2024, μέσω της συνεργασίας των μη κυβερνητικών οργανώσεων International Rescue Committee (IRC) Hellas και Italy, Caritas Hellas, Global Girl Media Greece και Centro Penc

Σκοπός του CARE είναι να ενδυναμώσει τα συμμετέχοντα άτομα μέσω διάφορων δράσεων και μέσων, όπως ψυχοκοινωνικές ομάδες για γυναίκες, ενίσχυση των ανδρών συμμάχων, εκπαίδευση στα μίντια και το ντοκιμαντέρ ως εργαλείο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης, εκπαίδευση γυναικών ως πρόσωπα αναφοράς για την πρόληψη της έμφυλης βίας στις κοινότητές τους, καθώς και ψυχαγωγικές και σωματικές δραστηριότητες για γυναίκες με ταυτόχρονες δραστηριότητες για τα παιδιά τους. 

Την Πέμπτη, 11 Ιουλίου στις 18.30, στο Ρομάντσο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ολοκλήρωση του έργου, με άτομα που εκπροσωπούν τις International Rescue Committee (IRC) Hellas και Italy, Caritas Hellas, Global Girl Media Greece και Centro Penc, τα οποία θα συζητήσουν τα αποτελέσματα του έργου στις δύο ευρωπαϊκές χώρες. 

Μέλη από προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες της Αθήνας, τα οποία εκπαιδεύτηκαν ως πρόσωπα αναφοράς για θέματα έμφυλης βίας, θα συνεισφέρουν στη συζήτηση μιλώντας για την εμπειρία τους.

Θα ακολουθήσουν προβολές τριών ντοκιμαντέρ σχετικά με την έμφυλη βία, τα οποία δημιουργήθηκαν από γυναίκες που συμμετείχαν στα εργαστήρια μίντια στην Ελλάδα και Ιταλία. Τα ντοκιμαντέρ καλύπτουν θεματικές όπως το slut-shaming και η έμφυλη βία κατά των Ουκρανών προσφυγισσών στην Ελλάδα. 

Θα υπάρξει επίσης Q&A από τις δημιουργούς. 

Τίτλοι και διάρκεια ταινιών μικρού μήκους:
- Honor in your mind, μια ταινία για το slut-shaming (σεξουαλική αντικειμενικοποίηση), 05:30 λεπτά.
- Another kind of war, μια ταινία για τα έμφυλα στερεότυπα που έχουν να αντιμετωπίοσυν Ουκρανές προσφύγισεες στην Ελλάδα, 6 λεπτά.
- Another Palermo, μια ταινία για τα έμφυλα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν καθημερινά έφηβα κορίτσια προσφύγισσες στο Παλέρμο της Ιταλίας, 05:50  λεπτά. 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά με δυνατότητα διερμηνείας στα Ελληνικά.

Θα υπάρξει χρόνος για ελαφρύ γεύμα και συζήτηση. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ CARE PROJECT – Τελική Εκδήλωση Έργου 
Πέμπτη, 11/07 στις 19.00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30) 
Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 105 52) 
Είσοδος Ελεύθερη 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πρόγραμμα “Πολίτες, ισότητα, δικαιώματα και αξίες” της Ευρωπαϊκής Επιτροπή.